سمینار کشوری تازه های سیستیک فایبروزیس طی روزهای ۲۷ و ۲۸ آذر ماه به میزبانی دانشگاه علوم پزشکی مشهد برگزار می شود.
رییس سمینار تازه های سیستیک فایبروزیس و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در گفتگو با وب دا اظهار کرد: این سمینار با حضور اساتید گروه های مختلف به منظور بحث و تبادل نظر در خصوص آخرین دستاوردهای علمی و درمانی سیستیک فایبروزیس برگزار می شود.
دکتر حمید رضا کیانی فر با بیان اینکه بیماری سیستیک فایبروزیس یک بیماری ژنتیک و ارثی است ، خاطر نشان کرد: مشکلات تنفسی، سوء جذب گوارشی، مشکلات غددی و اختلال رشد از جمله مشکلات این بیماران است.
وی با بیان اینکه تا کنون ۴۰۰ بیمار مبتلا به سیستیک فایبروزیس در مشهد شناسایی شده است اظهار کرد: وزارت بهداشت بسته حمایتی را در قالب تشخیص ، درمان و پیگیری های بعدی به طور رایگان برای این دسته از بیماران اختصاص داده است.
عضو هیات علمی گروه گوارش دانشگاه علوم پزشکی مشهد تصریح کرد: معاونت درمان دانشگاه از یک ماه گذشته، بسته حمایتی را برای بیماران در نظر گرفته است و تمام این بیماران نیز در کلینیک ویژه بیمارستان اکبر تحت مراقبت قرار می گیرند.
وی در خصوص برگزاری سمینار تازه های سیستیک فایبروزیس اظهار کرد: در این همایش حدود ۱۸ سخنران ارائه مطلب خواهند داشت که دکتر صادقی و دکتر رئیسی دو نفر از اساتید ایرانی مقیم آمریکا هستند که در این سمینار حضور دارند و سخنرانی خواهند داشت.
رئیس سمینار تازه های سیستیک فایبروزیس با بیان اینکه سایر اساتید از دانشگاه تهران، شهید بهشتی، اصفهان هستند، ابراز کرد: گروه های گوارش کودکان، ریه کودکان، ژنتیک و تغذیه در برگزاری این سمینار مشارکت کردند.
وی اظهار کرد: در سال های اخیر با همکاری گروه های زنان و ژنتیک دانشگاه علوم پزشکی مشهد این بیماری قبل از تولد تشخیص داده می شوند .