بیمارستان تخصصی کودکان اکبر

بیماری سیستیک فیبروسیس یک بیماری ژنتیکی ارثی است که باعث تولید مخاط غلیظ و چسبناک در ریه‌ها، پانکراس و سایر اندام‌ها می‌شود.

 

دکتر سید علی جعفری در گفتگو با واحد روابط عمومی بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر اظهار داشت: در بیماری سیستیک فیبروسیس یا Cystic Fibrosis که با علامت اختصاری CF نشان داده می شود یک پروتئین خاص که CFTR نام دارد که کار تنظیم غلظت مواد داخل و خارج سلولی را برعهده دارد دچار اختلال می شود که این اختلال به صورت ارثی صورت می پذیرد .

فوق تخصص بیماری های گوارش اطفال با اشاره به اینکه مخاط دستگاه های تنفسی، تناسلی و گوارشی بیماران CF خاصیت چسبندگی پیدا می کند و مستعد عفونت های تنفسی و ریوی می شود، گفت: این بیماران حتی در صورتی که هیچ گونه علائم عفونتی را نداشته باشند باید هر دو یا سه ماه، یک بار کشت حلق از آنها گرفته شود تا از لحاظ وجود باکتری و عوامل عفونت زا بررسی شوند.

رئیس بزرگترین بیمارستان فوق تخصصی کودکان شرق کشور با بیان اینکه افراد مبتلا به این بیماری دچار عفونت تنفسی شده اند باید طبق روال، پروسه درمان برای آنها پیگیری شود، خاطر نشان کرد: بیمارانی که دچار CF شده اند به دلیل چسبنده شدن مجاری تنفسی آنها، نسبت به سایر افراد جامعه در مبتلا شدن به بیماری های تنفسی ریسک بالاتری دارند.

استاد دانشگاه علوم پزشکی مشهد تشخیص سریع بیماری، شروع به موقع و ادامه دار درمان و وجود یک تیم متخصص درمانی را در کاهش مشکلات ناشی از این بیماری موثر و مهم دانست و یادآور شد: احتمال عفونتهای ریوی در کودکان مبتلا به این بیماری نسبت به بقیه بیشتر است و مهم ترین هدف در درمان این بیماری پاکسازی ریه ها از عفونت می باشد. به همین دلیل تا حد امکان باید از تماس این کودکان با میکروبها از طریق شستشوی دست ها، واکسیناسیون کودکان مبتلا ، جلوگیری از تماس کودک با دیگر افراد مبتلا و تماس کودک با هرنوع دودی( دود سیگار، قلیان، آلاینده های هوا و...) به دلیل افزایش احتمال عفونت ریوی جلوگیری کرد.

عضو هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی مشهد از بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر، به عنوان سانتر کشت حلق اطفال بیماران CF در شرق کشور خبر داد و در پایان افزود: با همکاری دانشگاه علوم پزشکی مشهد و همت پرسنل خدوم این مرکز امکاناتی فراهم شد تا بتوانیم شرایطی را ایجاد کنیم که این بیماران در مقابل پرداخت هزینه های گزاف در آزمایشگاه های خصوصی با پرداخت هزینه های پایین و البته با کیفیت و دقت بیشتر در این مرکز دولتی کشت مذکور را انجام دهند.