![]() |
دکتر حمید آهنچیان در گفتگو با واحد روابط عمومی بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر اظهار داشت: حساسیت غذایی یکی از شایعترین انواع آلرژیها در بین کودکان به شمار می رود. فوق تخصص بیماری های آسم و آلرژی کودکان حساسیت غذایی را واکنش بیش از اندازه دستگاه ایمنی به برخی غذاها یا موادی که معمولاً بیخطر هستند تعریف کرد که این واکنشهای نامطلوب ممکن است ارثی یا ناشی از یک نقص اکتسابی بیوشیمیایی باشد. در این بیماری سیستم ایمنی بدن به آلرژن واکنش نشان میدهد، وارد عمل شده و آنتیبادی به نام ایمونوگلوبولین تولید میکند. ممکن است ماده غذایی ضرری نداشته باشد، اما سیستم ایمنی بدن آن را به اشتباه بهعنوان ماده ای مضر و خطرناک شناسایی کند. دکتر حمید آهنچیان با بیان اینکه علائم این بیماری ممکن است در عرض چند دقیقه یا تا ۲ ساعت و حتی در بعضی موارد علائم ۱ تا ۲ روز بعد پس از خوردن یک وعده غذای حساسیت زا نیز ظاهر نشوند، گفت: اسهال، درد شکمی، نفخ و باد شکم، کهیر، تورم صورت، خارش، تورم دستها و پاها، آسم، تهوع و استفراغ، سرفه، سردرد میگرنی و غش یا حالت نزدیک به غش از نشانهای این بیماری به شمار می آید. رئیس بخش ایمونولوژی و آلرژی بیمارستان فوق تخصصی کودکان اکبر عنوان کرد: درمان اصلی حساسیت غذایی اجتناب از مصرف غذای آلرژی زا میباشد، هرچند دارویی برای درمان کامل حساسیت غذایی وجود ندارد، اما از بعضی از داروها (مانند آنتی هیستامینها و کورتونها) میتوان برای تخفیف یا رفع علائم استفاده نمود. استاد گروه اطفال دانشگاه علوم پزشکی مشهد در ادامه افزود: اگر واکنش سیستم ایمنی خیلی شدید باشد، آلرژی آنافیلاکسی رخ میدهد. آنافیلاکسی بدترین حالت ممکنی است، که افت شدید فشار خون همراه با شوک، سریع شدن نبض و سختی در تنفس را به همراه دارد که در اثر تماس با آلرژنهای غذایی رخ میدهد و در صورت مشاهده باید سریعا به پزشک مراجعه کرد. دکتر آهنچیان با اشاره به اینکه حدود ۸ درصد از کودکان زیر ۵ سال از آلرژی غذایی و علائم ناشی از آن رنج میبرند، افزود: امکان درمان حساسیت غذایی به صورت قطعی وجود ندارد و بهترین کاری که در مواجهه با آلرژی غذایی مدنظر است، پیشگیری خواهد بود ؛ دوری کردن از آلرژنها و محرکهای غذایی و شناخت و حذف ازسبد غذایی یکی از موثر ترین راهکار ها در این بیماری است. عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد در پایان شیر گاو، زرده تخممرغ، گندم، سویا، بادام کوهی یا همان پسته شامی،بادمجان،ماهی، آجیلهای درختی (مثل گردوی معمولی)، صدف دریایی، خربزه، کنجد، تخم آفتابگردان، و شکلات را از جمله مواد غذایی حساسیت زا برشمرد. |